PERSVERKLARING Christchurch/Utrecht

De religieuze gemeenschappen betreuren de slachtoffers die bij beide gebeurtenissen vielen en leven mee met de gewonden en de familieleden. Met nadruk stelt CIRCA dat geweld ons nooit dichter bij de vrede brengt, integendeel, in de heilige boeken staat: wie één mens doodt, doodt de gehele mensheid.
De Apeldoornse geloofsgemeenschappen blijven geloven in de dialoog en de verdraagzaamheid en geloven dat deze sterker zijn dan geweld.

Theo van Driel, voorzitter CIRCA en voorzitter Apeldoorns Beraad van Kerken,
Hakan Karalik, secretaris CIRCA en secretaris Eyup Sultan Moskee