Actueel

Week van Gebed - oecumenische samenkomst


Uitnodiging oecumenische samenkomst in het kader van de Week van Gebed.

In de Week van Gebed van 19 t/m 26 januari wordt door het Apeldoorns Beraad van Kerken een oecumenische samenkomst gehouden, op zaterdag 25 januari 19.30 uur in de Lutherse Kerk, Prof. Röntgenstraat.

Dit jaar zijn de liturgieën en gebeden voor de Week van Gebed voorbereid door de Kerken op Malta.

Het thema is: ”Zij waren BUITENGEWOON vriendelijk voor ons” (Hand.20:2) Missie Nederland en de Raad van Kerken hebben de teksten in het Nederlands vertaald en liedsuggesties gedaan.

Leden van het moderamen van het Beraad zullen voorgaan in de viering van zaterdagavond en er zal gebruik gemaakt worden van de liturgie die de Maltezers hebben aangereikt.

Iedereen hartelijk welkom.

Actueel

Het jaarverslag 2018 is gepubliceerd.
De Commissie Interreligieuze Contacten Apeldoorn (CIRCA), waarin o.a. het Apeldoorns Beraad van Kerken en de Turkse Eyup Sultan moskee in vertegenwoordigd zijn hebben met afschuw kennis genomen van de terroristische aanslag in de afgelopen week op twee moskeeën in Christchurch (Nieuw Zeeland) en de recente schietpartij in de sneltram in Utrecht.
Van de bijeenkomst op zaterdag 26 januari 2019 in de Lutherse Kerk in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid is een kort verslag gemaakt.